TÚRÓ RUDI SZELET



Ajánld ismerőseidnek!





  Tésztához:

240 g liszt
150 g margarin
1 tojás sárgája
1 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaó
1 dl tejföl
csipetnyi szódabikarbóna
Töltelékhez:

500 g túró
4 tojás sárgája
3 evőkanál búzadara
3 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
15 dkg porcukor
a tojások kemény habja
Mázhoz:

100-150 g porcukor
3 evőkanál kakaó
50 g vaj
3 evőkanál tej
5 dkg étcsokoládé






1. Két őzgerinc formát kivajazok, belisztezek. A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd két részre osztom, és kibélelem vele az őzgerinc formákat. Nem baj, ha a tészta lóg a forma oldalán, mert a töltelékre vissza kell majd hajtani.
2. A tölteléket alaposan összedolgozom, beletöltöm a formákba, és ráhajtom a lelógó tészta széleket.
3. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütöm, tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült-e. Ha kihűlt, kiborítom egy tálcára. Közben elkészítem a mázat. A csokimázhoz a hozzávalókat jól összeforralom, kicsit hűlni hagyom, végül a gerincformából kiborított, kicsit már kihűlt süteményt megkenem vele.
4. Miután a máz megdermedt, forró vízbe mártott késsel tetszés szerinti szeletekre vágva tálalom.

Mészáros Erika receptje.