TÚRÓS RÁCSOS ETA MÓDRA



Ajánld ismerőseidnek!





  A tésztához:

50 dkg finomliszt
20 dkg porcukor
20 dkg margarin vagy vaj
2 tojás
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor

A hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát, s elosztjuk két részre, egy nagyobbra és egy kisebbre.  A nagyobbik tésztát kivajazott, lisztezett, 37 × 27 cm-es tepsibe egyenletesen beletapogatjuk, s mehet rá a töltelék.

A töltelékhez:

80 dkg túró (lehet több is!)
12 dkg porcukor
2,5 dl tejföl
1 tojássárgája
Mindezt összekeverjük, rákenjük a tésztára, a megmaradt tésztából pedig berácsozzuk a túrókrém tetejét. 180°C-on kb. 35-40 percig sütjük (sütőtől függ).