AMERIKAI KRÉMES



Ajánld ismerőseidnek!





  Tészta:

7 tojássárgája
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
11 evőkanál víz
2 evőkanál olaj
Krém:

7 tojásfehérje
7-10 evőkanál cukor
2 csomag  vaníliás pudingpor
5-6 dl tej
Hab:

4 dl Hulala habtejszín
reszelt csokoládé





A tésztához a tojássárgáját keverjük ki a cukorral, a vízzel és az olajjal, majd dolgozzuk hozzá a sütőporos-kakaós lisztet. Sütőpapírral bélelt, 30 × 33 cm-es tepsiben, előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig. A krémhez a pudingporból és a tejből a megszokott módon készítsük a pudingot, és jó sűrítsük be. A tojások fehérjét a cukorral verjük kemény habbá, majd még forrón keverjük össze a habbal, kenjük a tészta tetejére, és tegyük vissza a sütőbe 10-15 percre közepes hőfokon. Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd a felvert tejszínt simítsuk a tetejére, és szórjuk meg reszelt csokival.