Vaníliakrémes csokis süti



Ajánld ismerőseidnek!





  Tészta:
25 dekagramm liszt,
1 tojás,
6 dekagramm zsír,
15 dekagramm cukor,
2 evőkanál kakaópor(holland),
fél citrom reszelt héja,
fél cs.sütőpor,
csipetnyi só,
2,5 deciliter tej.

Krém:
1 vaniliapuding,
3 kanál cukor,
4 deciliter tej,
1,5 deciliter habtejszín.




Elkészítés:A cukrot a zsírral,tojással kikavarom,majd hozzáadom a tejet,a sütőporos lisztet,a kakaót,citrom reszelt héját,a sót.Zsírral kikent 20×35cm- es tepsibe öntöm,és180 fokra hevített sütőben 35-40 perc alatt készre sütöm.Sütőből kivéve,még melegen kettévágom.A krémhez megfőzöm a pudingot,majd mikor kihűl,hozzákavarom a kemény habbá vert tejszínt.A krém háromnegyed részével megtöltöm a kihűlt lapokat,a többivel megkentem a kész sütit majd a tetejét megszórtam kókuszreszelékkel és csokiforgáccsal. Általában csokimáz kerül a tetejére,de most picit módosítottam,de így is nagyon finom. 

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje