Mákos réteg:
25 dkg darált mák
2 tojás
15 dkg margarin
5 dkg cukor
2 dl tej
1 csomag sütőpor
3 dkg liszt
Piskóta:
5 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
3 evőkanál víz
Krém:
4 dl tej
4-5 evőkanál liszt
15 dkg margarin
13 dkg porcukor
Máz:
olvasztott csokoládé
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A mákos réteghez való anyagokat összekeverjük és a tepsibe simítjuk, majd a tetejére ráöntjük a kikavart piskótatésztát. Megsütjük. Ha kész, kiborítjuk a tepsiből és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön. Eközben elkészítjük a krémet: a tejet a liszttel felfőzzük, a margarint pedig habosra keverjük a porcukorral. Amikor a főzött krém kihűlt, a margarinnal jól összedolgozzuk. A kész krémet a tésztára simítjuk, a tetejét csokimázzal bevonjuk.
Petes Andrásné receptje.