TEJSZÍNES MÉZES KRÉMES



Ajánld ismerőseidnek!





  A tésztához:

10 dkg porcukor
5 dkg olvasztott sütőmargarin
1 evőkanál méz
1 egész tojás
1 tojássárgája
23 csapott evőkanál liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
A krémhez:

3 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
9 dl tej
3 tojássárgája
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
Valamint:

5 dl tejszínhab





A tészta hozzávalóit kikeverjük. 2 lapot sütünk belőle tepsi hátán. A 3 csomag vaníliás pudingport 9 dl tejben, 3 tojássárgájával felfőzzük. A vajat és a porcukrot kikeverjük, és a kihűlt vaníliás krémhez keverjük. Ezt a krémet rákenjük az első lapra. A krém tetejére a felvert tejszínhabot rásimítjuk, ennek a tetejére borítjuk a második lapot. Tetejére porcukrot hintünk. Egy egész éjszakát hűtőszekrényben hűtjük.

Nagyon szép magas lesz, nem esik össze. Esküszöm, hogy finomabb, mint akármelyik bolti, cukrászdai krémes! Nagyon finom édeskés a vaníliás krém, a tejszínhab semleges íze gyönyörűen ellensúlyozza az édességét…

Isteni, próbáljátok ki!

N. Kriszti receptje.