Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók
Tészta
40 dkg lisz
5 dkg cukor
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
1 dl étolaj
csipet só
Töltelék
20 dkg mák
6 ek cukor
2 csomag vaníliás cukor
150 ml forró víz
1 citrom reszelt héja
Kevés langyos tejben csipetnyi cukorral felfuttatom az élesztőt. Hozzáteszem a liszthez, majd hozzáadom a maradék langyos tejet, a többi cukrot, a csipet sót, valamint az olajat. Alaposan összedolgozom a tésztát.
Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztem.
Amikor megkelt, kettéosztom a tésztát.
Nagyon vékonyra kinyújtom, megkenem a mákos töltelék felével, majd szorosan feltekerem. Ugyanezt megteszem a másik tésztával is.
Háromszögekre vágom, majd vagy tojással vagy olvasztott margarinnal megkenem, s 15 percet hagyom kelni.
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm.
Forrás: Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje