Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók
Tésztához:
10 dkg vaj (Rama margarin)
5 dkg porcukor
3 db tojássárgája
1 dl tej
1,5 dkg élesztő
1 kávéskanál cukor
30 dkg liszt
50 dkg tehéntúró
15 dkg porcukor vagy ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál liszt (hogy a töltelék ne legyen folyós)
2 tojásfehérje
1/2 dl rum
5 dkg mazsola
A mazsolát megmossuk, rumba áztatjuk. Az élesztőt langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk.
A vajat habosra keverjük az egyenként hozzáadott tojás sárgákkal és kb. 5 dkg porcukorral, hogy könnyebb legyen kikeverni.
Hozzákeverjük a liszt felét (15 dkg) és a tejben felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk.
A tésztakeveréket lisztezett munkalapra borítjuk, hozzáadjuk a maradék 15 dkg lisztet, és alaposan összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Míg pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket:
2 tojásfehérjét a cukrokkal kemény habbá verjük.
A túrót összetörjük és hozzáadjuk, a citrom reszelt héját, a beáztatott mazsolát és a lisztet.
Az egyik tésztát kinyújtjuk és sütőpapírral fedett tepsire tesszük. Rásimítjuk a tölteléket. Kinyújtjuk a másik tésztalapot is, ráterítjük a töltelékre. Legalább fél órát pihentetjük. Hideg sütőbe tesszük, 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Forrás: Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje