Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a tésztához:
24×39 cm-es tepsihez
30 dkg cukor
2 db tojás
1 csg sütőpor
30 dkg finomliszt
8 dkg darált dió
1 késhegynyi őrölt fahéj
4,5 dl tejföl
A krémhez:
4,5 dl tej
4 ek finomliszt
10 dkg cukor
20 dkg vaj
15 dkg darált dió
1 tk rum
1 késhegynyi őrölt fahéj
A tetejére:
5 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral,tejföllel krémesre keverjük.
A lisztet,sütőport,fahéjat,darált diót összekeverjük és az előbbiekhez keverjük.
A tészta masszát két részre osztjuk.
A tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük.
Két lapot sütünk belőle.
180 fokra melegített sütőben.
A krém készítés:
A tejet a liszttel simára keverjük,hozzá adjuk a cukrot is és felfőzzük.
Kihűtjük,majd a vajjal,rummal,fahéjjal habosra keverjük.
A krémet elfelezzük.
Felét a a két lap közé töltjük,a másik felét a tetejére simítjuk.
Olvasztott csokoládéval lecsurgatjuk.
Hűtőbe tesszük,majd 1-2 óra múlva szeletelhetjük.
Jó étvágyat kívánok az olcsó süteményhez.
Persze csak azoknak olcsó,akiknek a saját diófájukról van a süteményhez a dió.
Forrás: Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje