Zserbó tekercs – az idei év kedvenc süteménye! Nem hiányozhat az ünnepi asztalról!



Ajánld ismerőseidnek!


 
  Hozzávalók
40 dkg liszt,
10 dkg cukor,
10 dkg zsír,
1 db tojás,
1 narancs reszelt héja,
1 csomag száraz élesztő,
1 dl langyos tej.

A töltelék:
30 dkg dió,
25 dkg baracklekvár,
1 tk rumaroma,
1 ek méz.

Máz:
10 dkg csokoládé,
1 ek. olaj.

Édes kettes
 RACLETTE grill
Vágódeszka 2 féle
 30 X 19 CM
Mikrószálas
 edényszárító alátét 


 
Elkészítés
A liszthez hozzáadjuk a cukrot, élesztőt, reszelt narancshéját, elkeverjük. Zsírral elmorzsoljuk, tojást hozzáadjuk és a langyos tejjel gyúrjuk össze, hagyjuk kb. 30 percet pihenni.

Elkészítjük a tölteléket. 
Diót, lekvárt, rumaromát és a mézet keverjük össze.

Pihentetés után a tésztát két részre osztjuk.  Kinyújtjuk, (ne legyen vastag  megkenjük a diós krém felével, majd feltekerjük mint a bejglit. Másik tésztával is így járunk el.


Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 
Míg 180 fokra melegítjük a sütőt addig pihentetjük a tésztát. Tekercset megszurkáljuk az aljáig, 20-25 perc alatt készre sütjük.

Csokoládét vízgőz fölött olajjal megolvasztjuk. 
Kihűlt tekercset bevonjuk vele.
(Én kenőecsettel vittem fel a csokit, így nem kellett a 10 dkg csoki)

Forrás:  
https://ketkes.com