Megfőzött 1 kg burgonyát, majd tortaformába rakta, hogy mi lett belőle, az még őt is meglepte!



Ajánld ismerőseidnek!


 
  Hozzávalók:
1 kg burgonya,
1 db hagyma,
3 gerezd fokhagyma
25 g vaj,
400 g marhahús,
2 evőkanál tejföl,
só,
bors ízlés szerint.

Elkészítés:
Szeleteljük fel a húst és a megtisztított hagymát apró darabokra majd daráljuk le. Tisztítsuk meg a burgonyát, szeleteljük fel és főzzük meg sós vízben. A húst és a hagymát fűszerezzük, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd egy serpenyőben pirítsuk meg.

Ha száraz a húsos töltelék öntsünk alá egy kis vizet. Szűrjük le a burgonyát, adjuk hozzá a vajat és pürésítjük. Egy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral és kenjük meg olajjal, tegyük bele a burgonyapüré felét.

Tegyük rá a húsos tölteléket.

Halmozzuk rá a burgonyapüré másik felét és simítsuk el egyenletesen.

A burgonyapürét kenjük le a tejföllel ez majd egy kérget alkot a sütésnél.

Tegyük előmelegített sütőbe, 180 fokon süssük ameddig megpirul. Melegen és hidegen is egyaránt fogyasztható, jó étvágyat!

Forrás:  http://nahariwu.us/?p=7796