Ajánld ismerőseidnek!
HOZZÁVALÓK
Tészta:
* 25 dkg liszt
* fél kávéskanál sütőpor, vagy szódabikarbóna
* 10 dkg vaj
* 15 dkg cukor
Töltelék:
* 70 dkg meggy
* 20 dkg cukor
* fél teás kanál fahéj
* 2,5 dkg étkezési keményítő
Hab:
* 4 tojásfehérje,
* 15 dkg cukor,
* 1,5 dkg étkezési keményítő
ELKÉSZÍTÉS
A 25 dkg lisztet fél kávéskanál sütőport vagy szódabikarbónát,10dkg vajjal,15dkg cukorral összegyúrok. Majd vajazott tepsibe nyomkodom villával átszúrom pár helyen és 180 fokon 15 percig sütöm.
A 70 dkg meggyet magozott friss, 20 dkg cukorral fél teás kanál fahéjjal felteszek főni ha felforrt takarékon még 15 percig rotyogtatom. Közben fél dl meggylében feloldok 2,5 dkg étkezési keményítőt és besűrítem vele meggyet. Ha kihűlt a tésztára kanalazom.
Hab: A négy tojáshabot felverem majd fokozatosan hozzáteszek 15 dkg porcukrot amibe teszek ismét étkezési keményítőt 1,5 dkg ot ezzel tovább verem a habot majd liter vizet forralok és gőz fölött még 5-8 percig verem tovább a habot.Tetejére simítom és vissza dugom a sütőbe már alacsonyabb fokra állítva amíg kérget színt kap a hab ill kiszárad. Díszítem fahéjjal. Tepsi mérete: 18×28 cm
Noémi Tóth receptje