Zöldségek és olajos magvak 100 grammra eső tápanyagtartalma


Ajánld ismerőseidnek!

Kép
  
Zöldség Energia (kcal) Szénhidrát (g) Cukor (g) Fehérje (g) Zsír (g) Rost (g)
Sárgarépa 41 10 4.7 0.9 0.2 2.8
Paradicsom 18 3.9 2.6 0.9 0.2 1.2
Kígyóuborka 15 3.6 1.7 0.7 0.1 0.5
Paprika (piros) 31 6.0 4.2 1.0 0.3 2.1
Vöröshagyma 40 9.3 4.2 1.1 0.1 1.7
Fokhagyma 149 33 1.0 6.4 0.5 2.1
Brokkoli 34 7.2 1.7 2.8 0.4 2.6
Karfiol 25 5.0 1.9 1.9 0.3 2.0
Zöldborsó (friss) 81 14.5 5.7 5.4 0.4 5.1
Fejes saláta 15 2.9 0.8 1.4 0.2 1.3
Spenót 23 3.6 0.4 2.9 0.4 2.2
Cékla 43 9.6 6.8 1.6 0.2 2.8
Burgonya (nyers) 77 17 0.8 2.0 0.1 2.2
Tök (főzőtök) 20 4.3 2.2 0.6 0.1 1.1
Cukkini 17 3.1 2.0 1.2 0.3 1.0


 

Mag/dióféleEnergia (kcal)Szénhidrát (g)Cukor (g)Fehérje (g)Zsír (g)Rost (g)
Dió (hántolt)65413.72.615.265.26.7
Mogyoró (török)62816.74.314.160.89.7
Mandula57921.64.421.249.912.5
Kesudió55330.25.918.243.93.3
Szezámmag57323.50.317.749.711.8
Napraforgómag58420.02.620.851.58.6
Tökmag55910.71.430.249.16.0
Lenmag53428.91.618.342.227.3
Chia mag48642.10.916.530.734.4
Mák52528.13.018.041.619.5
Brazil dió65612.32.314.366.47.5
Pisztácia56027.27.720.245.310.3
  • Lenmag és chia mag kiemelkedően magas rosttartalmúak – különösen jók emésztés támogatására.

  • Diófélék főleg telítetlen zsírsavakat tartalmaznak, amelyek jótékony hatásúak a szív- és érrendszerre.

  • Mák és szezámmag sok kalciumot is tartalmaznak – remek növényi forrás!

Print Friendly and PDF