Kakaós,vaníliás krémes sütemény


Ajánld ismerőseidnek!




Puha, habos és krémes – álomdesszert kakaós piskóta alapon vaníliás krémmel, tejszínhabbal megkoronázva.
20×30 cm-es tepsihez

Hozzávalók:
A tésztához:
3 tojás
3 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanálnyi sütőpor

A vaníliás krémhez:
1 tasak vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
3 dl tej
1 tasak habfixáló
1 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál porcukor
2 dl tejszínhab

A tetejére:
2 dl habtejszín




Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Alaposan összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.

Kivajazott, kilisztezett tepsibe töltjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

A krémhez a pudingot a cukorral elkavarjuk, felöntjük a tejjel folyamatosan kevergetve megfőzzük, majd kihűtjük. 

A habot közben felverjük, hozzáadjuk a habfixet, a vaníliás cukrot és a porcukrot is, majd, amikor a puding kihűlt, összedolgozzuk vele és megkenjük a piskótát.


A habot keményre verjük, a vaníliás krém tetején elosztjuk, és a süteményt kis időre (amíg lehűl) a hűtőbe tesszük. Ezt követően felszeleteljük.