Ajánld ismerőseidnek!
Puha, habos és krémes – álomdesszert kakaós piskóta alapon vaníliás krémmel, tejszínhabbal megkoronázva.
20×30 cm-es tepsihez
Hozzávalók:
A tésztához:
3 tojás
3 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanálnyi sütőpor
A vaníliás krémhez:
1 tasak vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
3 dl tej
1 tasak habfixáló
1 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál porcukor
2 dl tejszínhab
A tetejére:
2 dl habtejszín
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Alaposan összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe töltjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingot a cukorral elkavarjuk, felöntjük a tejjel folyamatosan kevergetve megfőzzük, majd kihűtjük.
A habot közben felverjük, hozzáadjuk a habfixet, a vaníliás cukrot és a porcukrot is, majd, amikor a puding kihűlt, összedolgozzuk vele és megkenjük a piskótát.
A habot keményre verjük, a vaníliás krém tetején elosztjuk, és a süteményt kis időre (amíg lehűl) a hűtőbe tesszük. Ezt követően felszeleteljük.
Forrás: https://www.facebook.com