KARAMELLÁS DIÓS KRÉMES SZELET, KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI ENNEK AZ ÍZNEK!
Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
A krémhez:
1 csomag karamellás pudingpor
5 evőkanál cukor
5 dl tej
20 dkg vaj
15 dkg darált dió
5 dkg porcukor
Elkészítése:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral kikavarjuk, majd a habhoz kavarjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük és a habhoz adjuk. A tésztát papírral bélelt tepsibe kanalazzuk és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Megcsináljuk a krémet: a pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe öntjük, a szokásos módon megfőzzük. A vajat a porcukorral és a darált dióval kikavarjuk. Amikor a puding kihűlt, a vajas krémhez kavarjuk. A megsült piskótát hosszában kettévágjuk és megkenjük a krémmel, a tetejét is bevonjuk vele. Csokoládéreszelékkel, dióval megszórhatjuk a tetejét.
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
A krémhez:
1 csomag karamellás pudingpor
5 evőkanál cukor
5 dl tej
20 dkg vaj
15 dkg darált dió
5 dkg porcukor
Elkészítése:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral kikavarjuk, majd a habhoz kavarjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük és a habhoz adjuk. A tésztát papírral bélelt tepsibe kanalazzuk és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Megcsináljuk a krémet: a pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe öntjük, a szokásos módon megfőzzük. A vajat a porcukorral és a darált dióval kikavarjuk. Amikor a puding kihűlt, a vajas krémhez kavarjuk. A megsült piskótát hosszában kettévágjuk és megkenjük a krémmel, a tetejét is bevonjuk vele. Csokoládéreszelékkel, dióval megszórhatjuk a tetejét.
Forrás: http://bidista.com