KÁPRÁZATOS VANÍLIÁS KRÉMES, JÓ SOK TEJSZÍNHABBAL!
Hozzávalók:
6 tojás
5 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaó
1 tasak sütőpor
A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
csipetnyi reszelt narancshéj
15 dkg vaj
2 evőkanál porcukor
A tetejére:
2 dl habtejszín
csokoládéreszelék
Elkészítése:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd a lisztet, a sütőport és a kakaót is hozzáadjuk és a masszát a habhoz kavarjuk. A tésztát papírral bélelt tepsibe kanalazzuk és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Megcsináljuk a krémet: a pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe öntjük és megfőzzük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra kavarjuk és a kihűtött pudinghoz adjuk, a reszelt narancshéjjal ízesítjük. A krémet a kihűlt piskóta tetejére kenjük. A habot felverjük és a sütemény tetejére kenjük, reszelt csokoládéval megszórjuk.
6 tojás
5 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaó
1 tasak sütőpor
A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
csipetnyi reszelt narancshéj
15 dkg vaj
2 evőkanál porcukor
A tetejére:
2 dl habtejszín
csokoládéreszelék
Elkészítése:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd a lisztet, a sütőport és a kakaót is hozzáadjuk és a masszát a habhoz kavarjuk. A tésztát papírral bélelt tepsibe kanalazzuk és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Megcsináljuk a krémet: a pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe öntjük és megfőzzük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra kavarjuk és a kihűtött pudinghoz adjuk, a reszelt narancshéjjal ízesítjük. A krémet a kihűlt piskóta tetejére kenjük. A habot felverjük és a sütemény tetejére kenjük, reszelt csokoládéval megszórjuk.
Forrás: http://bidista.com