Mákos krémes



Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók
Mákos réteg:
25 dkg darált mák
2 tojás
15 dkg margarin
10 dkg cukor
2 dl tej
1 csomag sütőpor
3 dkg liszt
1 cs.van.cukor

Piskóta:
5 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
3 evőkanál víz

Krém:
4 dl tej
4-5 evőkanál liszt
15 dkg margarin
13 dkg porcukor
1 cs.van.cukor

Máz:
15 dkg olvasztott csokoládé

3 evőkanál olaj




Elkészítése

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A mákos réteghez való anyagokat összekeverjük és a tepsibe simítjuk. Piskótához a fehérjét a cukorral felverjük,hozzáadjuk egyesével a tojássárgáját és a vizet,ezzel,is verjük,majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet. A mák tetejére ráöntjük a kikavart piskótatésztát.180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, kiborítjuk a tepsiből,lehúzzuk róla a sütőpapírt, és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön.A piskóta lesz az alja a süteménynek. Eközben elkészítjük a krémet: a tejet a liszttel,van.cukorral felfőzzük, a margarint pedig habosra keverjük a porcukorral. A főzött krém kihűlt, a margarinnal jól összedolgozzuk. A kész krémet a mákos rétegre simítjuk, a tetejét csokimázzal bevonjuk.


Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje