Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
6 tojásfehérje
6 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
4 evőkanál apróbbra vágott dió
5 dkg vaj, olvasztott
1 kk sütőpor
A krémhez:
6 tojássárgája
1 ,5 dl tej
5 dkg cukor
2 vaníliás cukor
4 evőkanál liszt
1 / 2 l habtejszín
16 db piskótatallér
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból szokásos módon piskótát sütök ,
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem.
Hozzá adom az olvasztott,de nem meleg vajat és a sütőporral elkevert lisztet és a darabos diót.
20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral bélelek.
A tészta masszát bele öntöm.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütöm.
Papírt lehúzom és hagyom kihűlni.
Krém készítés:
A habtejszínt kemény habbá verem.
A többi hozzávalókat simára keverem.
Vízgőz felett sűrű krémmé keverem elektromos mixerrel.
Hagyom kihűlni.
A felvert tejszínt kanalanként adagolom a főzött krémhez és fokozatosan habosra,kemény habbá verem.
A tészta tetejére teszem a krém felét,kirakom a tallérokkal.
Csokis bevonatú volt az enyém,meggyes töltelékkel.
Nem lett teljesen elég,mivel csak 11 db volt a csomagban,a többit ,5db-ot sima tallérral pótoltam.
Ezeket csokoládés tejbe mártottam.
A tallérokra jött a megmaradt krém,kicsit berácsoztam,csokireszelékkel megszórtam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A krém nem édes,ha valakik az édesebbeket kedvelik,akkor tegyen több cukrot a krémbe!
6 tojásfehérje
6 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
4 evőkanál apróbbra vágott dió
5 dkg vaj, olvasztott
1 kk sütőpor
A krémhez:
6 tojássárgája
1 ,5 dl tej
5 dkg cukor
2 vaníliás cukor
4 evőkanál liszt
1 / 2 l habtejszín
16 db piskótatallér
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból szokásos módon piskótát sütök ,
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem.
Hozzá adom az olvasztott,de nem meleg vajat és a sütőporral elkevert lisztet és a darabos diót.
20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral bélelek.
A tészta masszát bele öntöm.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütöm.
Papírt lehúzom és hagyom kihűlni.
Krém készítés:
A habtejszínt kemény habbá verem.
A többi hozzávalókat simára keverem.
Vízgőz felett sűrű krémmé keverem elektromos mixerrel.
Hagyom kihűlni.
A felvert tejszínt kanalanként adagolom a főzött krémhez és fokozatosan habosra,kemény habbá verem.
A tészta tetejére teszem a krém felét,kirakom a tallérokkal.
Csokis bevonatú volt az enyém,meggyes töltelékkel.
Nem lett teljesen elég,mivel csak 11 db volt a csomagban,a többit ,5db-ot sima tallérral pótoltam.
Ezeket csokoládés tejbe mártottam.
A tallérokra jött a megmaradt krém,kicsit berácsoztam,csokireszelékkel megszórtam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A krém nem édes,ha valakik az édesebbeket kedvelik,akkor tegyen több cukrot a krémbe!