Fantasztikus almás, csokis sütemény sütés nélkül. Ha egyszerű és hamar elkészíthető finomságra vágysz, ez a tökéletes recept.
Hozzávalók:
60 dkg reszelt alma
15 dkg barna cukor
1 teáskanálnyi őrölt fahéj
6 dl habtejszín
2 dl almalé
1 csomag zselatin
35 dkg vaníliás keksz
2 teáskanálnyi vaj
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
Elkészítése:
A kekszet apróra törjük és a vajjal összemorzsoljuk, majd 3-4 evőkanál almalevet adunk hozzá. A masszát belenyomkodjuk egy sütőformába és betesszük a hűtőbe amíg elkészül a töltelék. A reszelt almát összekeverjük a cukorral és a fahéjjal, majd a zselatint is felolvasztjuk (langyos almalében és összekeverjük a péppel, fokozatosan hozzáadjuk a maradék almalevet. A tejszínt kemény habbá verjük és a háromnegyedét összekeverjük az almával. Ezt rátesszük a kekszre, a maradék habot pedig erre rásimítjuk. Visszatesszük a hűtőbe. Közben megolvasszuk a csokoládét vízgőz fölött és belekeverjük a vajat, mikor langyos elsimítjuk a sütemény tetején. Még fél órán át hűtőben tartjuk, majd szeletelhetjük.