Rumos kókusztorta – fél óra alatt elkészíthető, az íze pedig mennyei! Beleszerettem ebbe a sütibe


 


 


Csoda fincsi süti és nagyon hamar elkészül! A kókusz és a rum tökéletes párosítás, a csokoládés réteg különlegessé teszi ezt a szuper sütikét.

Hozzávalók a laphoz:
6 tojás fehérje
30 dkg cukor
35 dkg kókuszreszelék

A csokis réteghez:
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál cukor
10 dkg étcsokoládé
4 evőkanál habtejszín

A krémhez:
5 dl habtejszín
2 evőkanál cukor
3 evőkanál rum aroma
1 vaníliarúd belseje

A tetejére
5 dkg csokoládéreszelék
5 dkg kókuszreszelék


Elkészítése:
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és egy sütőformában elsimítjuk. 160 fokos sütőbe tesszük 4-6 percre. Figyeljünk, mert könnyen megég, ha a teteje aranyszínű kivehetjük a lapot! A csokoládét apróra tördeljük és gőz fölött megolvasszuk, majd hozzákeverjük a kakaót, a cukrot és a tejszínt. Ezt követően eloszlatjuk a kókuszos lap tetején. A habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a cukrot, a rum aromát és a vaníliát, majd a csokoládés rétegre halmozzuk. Majd megszórjuk a csokoládéreszelékkel és a kókusszal. Legalább 2 órán át hűtőben



Forrás:  http://ketkes.com