Hozzávalók a laphoz:
20 dkg vaníliás keksz
5 dkg vaj
3 evőkanál habtejszín
2 tasak vaníliás cukor
A krémhez:
30 dkg mascarpone
4 dl habtejszín
2 tasak habfix
4 evőkanál porcukor
2 banán
A tetejére:
1 banán
5 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
Elkészítése:
A kekszet összetörjük és belekeverjük a vajat, a habtejszínt és a vaníliás cukrot is, majd egy tortaformába tesszük. Jól nyomkodjuk meg, hogy álljon össze. A habtejszínt felverjük és belekeverjük a habfixet. A banánt pépesítjük, majd elkeverjük a mascarponével és a cukorral. Az egészet összedolgozzuk a habbal. A krémet a tortaformába tesszük a kekszes alapra. A banánt felkarikázzuk, a tetejére rakjuk, a csokoládét megolvasszuk és belekeverjük a vajat, majd a tetejére csorgatjuk. Legalább 2 órán át hűtőben tároljuk, majd szeletelhetjük.
20 dkg vaníliás keksz
5 dkg vaj
3 evőkanál habtejszín
2 tasak vaníliás cukor
A krémhez:
30 dkg mascarpone
4 dl habtejszín
2 tasak habfix
4 evőkanál porcukor
2 banán
A tetejére:
1 banán
5 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
Elkészítése:
A kekszet összetörjük és belekeverjük a vajat, a habtejszínt és a vaníliás cukrot is, majd egy tortaformába tesszük. Jól nyomkodjuk meg, hogy álljon össze. A habtejszínt felverjük és belekeverjük a habfixet. A banánt pépesítjük, majd elkeverjük a mascarponével és a cukorral. Az egészet összedolgozzuk a habbal. A krémet a tortaformába tesszük a kekszes alapra. A banánt felkarikázzuk, a tetejére rakjuk, a csokoládét megolvasszuk és belekeverjük a vajat, majd a tetejére csorgatjuk. Legalább 2 órán át hűtőben tároljuk, majd szeletelhetjük.