Pillanatok alatt elkészíthető, így ha hirtelen vendégeid érkeznek akkor is összedobhatod és fincsi édességet kínálhatsz. :)
Hozzávalók a laphoz:
20 dkg háztartási keksz1 evőkanál vaj
3 evőkanál tejszínhab
2 tasak vaníliás cukor
A krémhez:
3 banán
1 evőkanál citromlé
4 dl habtejszín
3 tasak vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor
A tetejére:
5 dkg apróra tört dió
5 dkg koktélcseresznye
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor, vagy csokoládéreszelék
Elkészítése:
A kekszet apróra
tördeljük, majd egy tálba tesszük és hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a
habot és a vajat és robotgéppel összedolgozzuk, majd egy tálba, vagy
sütőformába tesszük. Jól megnyomkodjuk, hogy összeálljon. A banánokat
összetörjük és egynegyedét félretesszük, a többihez hozzáadjuk a
citromlevet és elsimítjuk a kekszes alapon. A habot felverjük,
belekeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot és a maradék banánt és a
tetejére halmozzuk. A kakaóval, vagy csokoládéreszelékkel megszórjuk és
dióval, valamint koktélcseresznyével díszítjük. Lehűtjük és tálalhatjuk
is.