Orosz túrós sütemény – Az íze pedig hihetetlenül finom! Persze csak akkor álljatok neki, ha alapvetően szeretitek a túrót





 

Szépen szeletelhető, finom is, jó is, mi kell még?

Hozzávalók:

Tésztához:
25 dkg puha vaj,
20 dkg cukor,
2 tojás,
45 dkg liszt,
2 teáskanál sütőpor,
3 evőkanál kakaópor,

A krémhez:

10 dkg vaj,
75 dkg sovány túró,
20 dkg porcukor,
1 evőkanál citromlé,
3 tojás,
1 csomag vaniliaízű pudingpor (főzni való,5 dl tejhez)
zsíradék a tepsihez


Elkészítés:
A vajat és a cukrot habosra keverjük.Beledolgozzuk a tojásokat.A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elvegyítjük,a felét a tésztába keverjük,a mnásik felét belegyúrjuk.A sütőt előmelegítjük,a tepsit kivajazzuk.A tészta kétharmadát lisztezett felületen kinyújtjuk,és a tepsibe tesszük.A vajat megolvaszjuk.A túrót a porcukorral,a citromlével,a tojásokkal és a pudingporral krémesre keverjük.Beledolgozzuk a vajat.A krémet a tésztára simítjuk.A maradék tésztát kis darabokra tépkedjük,és eloszjuk a túrómasszán.A sütőben 170 fokon 35-40 percig sütjük.




Forrás : http://ketkes.com