Bámulatos diós csokoládészelet – ünnepi desszertköltemény!



Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók

4 tojásfehérje
125 g cukor
100 g darált dió
1 evőkanál liszt
fél teáskanál szódabikarbóna



A krémhez:
4 tojássárgája
1 tojás
125 g cukor
25 g cukrozatlan kakaópor
100 g vaj

A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
6 dkg vágott dió






Elkészítése

 A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a cukrot is belekavarjuk. A diót, a szódabikarbónát és a lisztet összekavarjuk, a habhoz adjuk. Sütőpapírral bélelt 35/45 cm-es tepsibe simítjuk a masszát és 170 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük. A krémet is megcsináljuk. A tojássárgáját az egy egész tojással kikavarjuk, a cukrot és a kakaót is hozzáadjuk, vízgőz fölött addig kavarjuk, amíg teljesen sűrű lesz. A krémet hagyjuk kihűlni. A habot kikavarjuk és kanalanként hozzáadjuk a hideg krémet. A lapot három egyenlő részre vágjuk és megkenjük a krémmel. A csokoládét felolvasztjuk a vajjal és a tészta tetejére kenjük, a vágott diót rászórjuk, hűtőbe tesszük fogyasztásig.


Forrás:  http://ketkes.com