Csodálatos karamell szelet – Elmondhatom, hogy a család kedvence lett!

Ajánld ismerőseidnek!







Hozzávalók
4 tojás
10 dkg darált dió
15 dkg cukor
1 evőkanál liszt
fél teáskanál sütőpor

A krémhez:
340 g sűrített tej
25 dkg mascarpone
8 g zselatin
3 tojásfehérje
3 evőkanál cukor
1 csomag tortabevonó  



Elkészítése
A sűrített tejet egy üvegbe, vagy dobozba öntjük. Nagyobb edénybe állítjuk az üveget és feltöltjük hideg vízzel, felforraljuk és 3 órán keresztül főzzük. A sűrített tej így krémes lesz és a színe is sötétebb. Amikor elkészült, hagyjuk hűlni. Amíg a krém készül, a tésztát is összeállítjuk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, a cukrot is hozzáadjuk. A tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk.

A lisztet a sütőporral és a dióval összekavarjuk a tojáshabhoz adjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 200 fokos sütőben 20 percen át sütjük. A tészta annál magasabb lesz, minél kisebb tepsiben sütjük. A kihűtött sűrített tejet a mascarponével kikavarjuk. A zselatint kevés vízben feloldjuk és hozzákeverjük. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a krémhez kavarjuk. A kihűtött lapot beletesszük abba a tepsibe amiben sült és a krémet ráhalmozzuk, 2 órára hűtőbe tesszük. Felszeleteljük, majd a tortabevonót az előírás szerint feloldjuk és a süteményszeletekre csorgatjuk. A tetejét megszórhatjuk diódarabokkal.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  http://ketkes.com