Hozzávalók
40 dkg liszt,
1 db élesztő ,
1 egész tojás,
1 sima kefir,
csipet só,
kevés langyos víz. kb:1/2 pohár
Elkészítése
A langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a sót, majd a többi anyaggal összeállítjuk a tésztát.Viszonylag puhább tésztánk lesz, de ettől lesz igazi “békebeli” lángosunk.
Letakarjuk , majd, ha megkelt 2 ujjnyi vastagra kinyújtjuk és négyzeteket vágunk belőle.Vizes kézzel a kívánt nagyságúra és alakúra húzzuk (nem kell vékonyra!), majd forró olajban megsütjük és papírtörlővel bélelt szűrőbe tesszük.
Fokhagymaprésen 4 gerezd fokhagymát összetörünk és tejföllel összekeverjük, majd ízlés szerint a lángosra kenjük, tetejére sajtot reszelünk. Amennyiben nincs szükségünk az egész tésztára, bátran lefagyaszthatjuk és bármikor elővehetjük.
40 dkg liszt,
1 db élesztő ,
1 egész tojás,
1 sima kefir,
csipet só,
kevés langyos víz. kb:1/2 pohár
Elkészítése
A langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a sót, majd a többi anyaggal összeállítjuk a tésztát.Viszonylag puhább tésztánk lesz, de ettől lesz igazi “békebeli” lángosunk.
Letakarjuk , majd, ha megkelt 2 ujjnyi vastagra kinyújtjuk és négyzeteket vágunk belőle.Vizes kézzel a kívánt nagyságúra és alakúra húzzuk (nem kell vékonyra!), majd forró olajban megsütjük és papírtörlővel bélelt szűrőbe tesszük.
Fokhagymaprésen 4 gerezd fokhagymát összetörünk és tejföllel összekeverjük, majd ízlés szerint a lángosra kenjük, tetejére sajtot reszelünk. Amennyiben nincs szükségünk az egész tésztára, bátran lefagyaszthatjuk és bármikor elővehetjük.
Forrás: http://kedvencreceptek.com