Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók
4 db tojás
4 ek cukor
3 ek finomliszt
1 csokoládés pudingpor
1 ek kakaópor
1/2 dl étolaj
½ csg sütőpor
A krémhez:
3 dl tej
1 csg kókuszos pudingpor
4 ek cukor
2 ek kókuszreszelék
1 ek zselatin
½ dl víz
2,5 dl habtejszín
A lapok kenéséhez 3 ek meggylekvár
A sütemény tetejére:
2 ek kókuszreszelék
A krém készítés:
A tejet,cukrot,pudingport csomómentesre keverjük,majd felfőzzük.
Ezután kihűtjük.
A zselatint langyos vízben megáztatjuk.
A tejszínt keményre verjük.
A kihűlt pudingos krémhez hozzá keverjük a kókuszreszeléket.
Apránként adagoljuk hozzá a tejszínt és a kihűlt zselatint.
Habosra keverjük és hűtőbe tesszük,míg a kakaós lap elkészül.
Elkészítése
A piskóta készítés:
A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük.
A lisztet,kakaóport,pudingport,sütőport összekeverjük.
Majd hozzá adjuk az étolajat és fokozatosan a száraz anyagok keverékét keverjük hozzá.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és masszát bele öntjük .
180 fokra melegített sütőben megsütjük 10-12 perc alatt.
Vékony,puha,selymes lapot fogunk kapni.
Ezt az egy lapot 3 részre osztjuk és elvágjuk.
A lapokat lekenjük lekvárral,majd egymás után a krémmel betöltjük,a tetejére is hagyunk belőle.
10 nagy szelet lett a süteményből.
Nagyobb család dupla adagban süsse meg.