Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
4 kis ostya ( vagy két nagy és félbevágott )
1. krém
2oo g szárított füge
1oo g száraz szőlő
1 narancs ( lé)
50-100 g porított cukor
2 . krém
200 g őrölt dió
100 ml forró tej
100 g porcukor
1 evőkanál rum
3.krém
4 tojás sárgája
100 g porcukor
1 / 2 citrom (lé )
150g margarin / vaj
cukorbevonat
100 g csokoládé a főzéshez
10 teáskanál olaj
Elkészítése
1 krémhez összekeverem a hozzávalókat ,
2 .krémhez valókat is kikeverem .
3 . krémhez a tojássárgát, cukrot összekeverem és gőz felett sürüre fözöm leveszem a tüzről és hozzáadom a vajat és a citromlét,
a mázhoz a csokit felolvasztom és hozzákeverem az olajt .
összeállitása :
lerakok egy ostyát, megkenem a fügés krémmel,
ráteszek egy lapot, arra pedig a dós krémet kenem .
ráteszem a harmadik lapot, megkenem a 3 . krémmel, s a tetejére is ostyalap kerül ,
a csokimázzal bevonom a tetejét, hütőbe rakom , később szeletelem fel .