Meggyes-citromos kocka
A tésztához:
3 db tojás
3 ek. víz
12 dkg cukor
8 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
1 tk. sütőpor
A tészta sütéséhez:
1 közepes méretű tepsi+sütőzsírpapír
A krémhez:
25 dkg meggy
1 db citrom leve és reszelt héja
50 dkg túró
4 dl tejszín
1 zacskó zselatinfix(4dl folyadékhoz)
10 dkg porcukor
ezenkívül:
1-2 ek porcukor a sütemény szórásához
cukor a konyharuhára
Elkészítés:
1. A tojások fehérjét 3 ek. vízzel együtt kemény habbá verjük és közben beleszórunk 12 dkg cukrot. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat,majd lazán beleforgatjuk a sütőporral és keményítővel elvegyített lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és sütjük. Cukorral megszórt konyharuhára borítjuk és a sütőpapírt lehúzzuk. A piskótát kihűtjük.
2. A túrót a cukorral,a reszelt citromhéjjal és levével kikeverjük. A piskótát keresztben félbevágjuk és az alsó lap köré keretet állítunk. A tejszínt kemény habbá verjük,beledolgozzuk a zselatinfixet. A habot 25 dkg meggyel együtt a túrókrémbe forgatjuk és a piskótalapon elosztjuk. Ráfektetjük a másik lapot és 1 órára hűtőbe tesszük. Porcukorral meghintjük. A tepsi mérete:20×30 cm. Elkészítési idő: 1 óra
3 db tojás
3 ek. víz
12 dkg cukor
8 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
1 tk. sütőpor
A tészta sütéséhez:
1 közepes méretű tepsi+sütőzsírpapír
A krémhez:
25 dkg meggy
1 db citrom leve és reszelt héja
50 dkg túró
4 dl tejszín
1 zacskó zselatinfix(4dl folyadékhoz)
10 dkg porcukor
ezenkívül:
1-2 ek porcukor a sütemény szórásához
cukor a konyharuhára
Elkészítés:
1. A tojások fehérjét 3 ek. vízzel együtt kemény habbá verjük és közben beleszórunk 12 dkg cukrot. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat,majd lazán beleforgatjuk a sütőporral és keményítővel elvegyített lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és sütjük. Cukorral megszórt konyharuhára borítjuk és a sütőpapírt lehúzzuk. A piskótát kihűtjük.
2. A túrót a cukorral,a reszelt citromhéjjal és levével kikeverjük. A piskótát keresztben félbevágjuk és az alsó lap köré keretet állítunk. A tejszínt kemény habbá verjük,beledolgozzuk a zselatinfixet. A habot 25 dkg meggyel együtt a túrókrémbe forgatjuk és a piskótalapon elosztjuk. Ráfektetjük a másik lapot és 1 órára hűtőbe tesszük. Porcukorral meghintjük. A tepsi mérete:20×30 cm. Elkészítési idő: 1 óra
Forrás: https://www.facebook.com