Meggyes-citromos kocka



Ajánld ismerőseidnek! 



A tésztához: 
3 db tojás 
3 ek. víz 
12 dkg cukor 
8 dkg liszt 
5 dkg étkezési keményítő 
1 tk. sütőpor

A tészta sütéséhez:
1 közepes méretű tepsi+sütőzsírpapír

A krémhez: 
25 dkg meggy 
1 db citrom leve és reszelt héja 
50 dkg túró 
4 dl tejszín 
1 zacskó zselatinfix(4dl folyadékhoz) 
10 dkg porcukor 

ezenkívül: 
1-2 ek porcukor a sütemény szórásához 
cukor a konyharuhára




Elkészítés: 
1. A tojások fehérjét 3 ek. vízzel együtt kemény habbá verjük és közben beleszórunk 12 dkg cukrot. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat,majd lazán beleforgatjuk a sütőporral és keményítővel elvegyített lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és sütjük. Cukorral megszórt konyharuhára borítjuk és a sütőpapírt lehúzzuk. A piskótát kihűtjük. 

2. A túrót a cukorral,a reszelt citromhéjjal és levével kikeverjük. A piskótát keresztben félbevágjuk és az alsó lap köré keretet állítunk. A tejszínt kemény habbá verjük,beledolgozzuk a zselatinfixet. A habot 25 dkg meggyel együtt a túrókrémbe forgatjuk és a piskótalapon elosztjuk. Ráfektetjük a másik lapot és 1 órára hűtőbe tesszük. Porcukorral meghintjük. A tepsi mérete:20×30 cm. Elkészítési idő: 1 óra