Rigójancsi – varázslatos sütemény, ami soha nem megy ki a divatból!


Ajánld ismerőseidnek!






Krémes és ízletes, minden falat maga az élvezet! Nem lehet túl sokat sütni belőle, pert pillanatok alatt elfogy! :)

Hozzávalók

Tésztához:
7 tojás,
3 dkg kakaó,
18 dkg porcukor,
18 dkg dió,
8 dkg zsemlemorzsa.

Töltelékhez:
6 dl tejszín,
6 dkg elsőrendű kakaó,
15 dkg vaníliás porcukor (2 cm-es vaníliarúd) szükséges hozzá.

Bevonáshoz:
20 dkg kockacukor,
1 dl víz,
2 dkg kakaó,
1 dkg vaj,
1-2 kávéskanál tojásfehérje,

1 kávéskanál rum.



Elkészítése

A sütőlapot zsírpapírral kibéleljük. A diót megdaráljuk, összekeverjük a morzsával, a megszitált kakaóval. Hideg úton elkészítjük a rigójancsi piskótatésztáját, liszt helyett a morzsával és kakaóval összekevert darált diót használjuk. Mérsékelt tűzön, lassan sütjük, kb. 20-25 percig. Mielőtt a sütést befejezzük, meggyőződünk róla, hogy átsült-e. Az átsült tésztát körülvágjuk, felületét enyhén meglisztezzük, és deszkára téve, a papírt óvatosan lehúzzuk róla. A kihűlt lapot szélességében kétfelé vágjuk. Az egyik lapot melegítéssel felhígított baracklekvárral vékonyan áthúzzuk, és kakaófondant-tal leöntjük. Forró vízbe mártott késsel 6 centiméteres egyenlő négyzetekre vágjuk. A négyzeteket helyükön hagyjuk. A vaníliával eldörzsölt, átszitált porcukrot összekeverjük a kakaóval és együtt átszitáljuk. A tejszínt jégen, kemény habbá verjük és a kakaós cukrot könnyedén belekeverjük. Rásimítjuk az egészben hagyott lapra, ráhelyezzük a bevont négyzeteket és forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  http://ketkes.com