Csokoládékrémes mézes szelet
Hozzávalók:
1 csomag mézes lap (4 lapból álló)
3 tojás
10 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Krémhez:
4 dl tej
4 ek búzadara
25 dkg vaj
3 ek kakaó
10 dkg porcukor
Tetejére:
5 dl Hulala tejszín
3 ek cukor
2 ek kakaópor
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, belekeverjük a tojássárgáját, a pudingport. Kikent, lisztezett tepsibe egyengetjük, és előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk, hogy akkora legyen, mint a mézes lap. A tejet a búzadarával sűrűre főzzük, és állandóan kevergetve kihűtjük. A vajjal simára kevert porcukrot és a kakaóport apránként a grízes masszához adjuk, vigyázva, hogy ne legyen csomós. Tálcára teszünk egy mézes lapot, megkenjük a krém negyedével, rátesszük az egyik piskótalapot, erre krém következik, aztán befedjük egy mézes lappal. Ugyanígy összerakunk még egy süteményt. A tetejéhez a tejszínt kemény habbá felverjük a cukorral. Bevonjuk a két sütemény tetejét, majd a kakaóporral megszórjuk. Tálalásig hűtőben tartjuk, majd szeletelve kistányéron kínáljuk
1 csomag mézes lap (4 lapból álló)
3 tojás
10 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Krémhez:
4 dl tej
4 ek búzadara
25 dkg vaj
3 ek kakaó
10 dkg porcukor
Tetejére:
5 dl Hulala tejszín
3 ek cukor
2 ek kakaópor
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, belekeverjük a tojássárgáját, a pudingport. Kikent, lisztezett tepsibe egyengetjük, és előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk, hogy akkora legyen, mint a mézes lap. A tejet a búzadarával sűrűre főzzük, és állandóan kevergetve kihűtjük. A vajjal simára kevert porcukrot és a kakaóport apránként a grízes masszához adjuk, vigyázva, hogy ne legyen csomós. Tálcára teszünk egy mézes lapot, megkenjük a krém negyedével, rátesszük az egyik piskótalapot, erre krém következik, aztán befedjük egy mézes lappal. Ugyanígy összerakunk még egy süteményt. A tetejéhez a tejszínt kemény habbá felverjük a cukorral. Bevonjuk a két sütemény tetejét, majd a kakaóporral megszórjuk. Tálalásig hűtőben tartjuk, majd szeletelve kistányéron kínáljuk
Forrás: https://www.facebook.com