Csokis diós krémes álom – ennél szebb és finomabb süti nincs is!
Hozzávalók:
15 dkg liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
12 dkg vaj
6 dkg porcukor
4 dkg étkezési keményítő
fél tasak sütőpor
2 tojássárgája
10 dkg darált dió (a forgatáshoz)
A töltelékhez:
3 evőkanál Nutella
fél evőkanál vaj
Elkészítése:
A vajat a tojással és a cukorral kikavarjuk. A lisztet, a sütőport, a keményítőt és a kakaót is beledolgozzuk. A masszát jól összegyúrjuk és fóliába csomagolva másfél órára át hűtőbe tesszük. Majd golyókat formálunk belőle és belemártjuk a darált dióba. Tepsibe tesszük, a közepükbe az ujjunkkal lyukat nyomunk, 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. A Nutellát a szobahőmérsékletű vajjal kikavarjuk és habzsákba töltjük, a megsült, kihűtött süteményeket megöltjük vele.
15 dkg liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
12 dkg vaj
6 dkg porcukor
4 dkg étkezési keményítő
fél tasak sütőpor
2 tojássárgája
10 dkg darált dió (a forgatáshoz)
A töltelékhez:
3 evőkanál Nutella
fél evőkanál vaj
Elkészítése:
A vajat a tojással és a cukorral kikavarjuk. A lisztet, a sütőport, a keményítőt és a kakaót is beledolgozzuk. A masszát jól összegyúrjuk és fóliába csomagolva másfél órára át hűtőbe tesszük. Majd golyókat formálunk belőle és belemártjuk a darált dióba. Tepsibe tesszük, a közepükbe az ujjunkkal lyukat nyomunk, 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. A Nutellát a szobahőmérsékletű vajjal kikavarjuk és habzsákba töltjük, a megsült, kihűtött süteményeket megöltjük vele.