Gömbölyű piskótás tészta



Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók:
20 dkg liszt
5 dkg margarin
10 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
1 ek kakaó
1 tojás
kevés tejföl

Krémhez:
3 csomag vaníliás puding
20 dkg margarin
8 dl tej
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor

Tetejére:
1 csomag csokoládés piskótatallér
5 dkg csokoládé




A tálba szitált lisztet hidegen elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a többi alapanyagot, és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Két lapot nyújtunk belőle, és külön-külön közepes hőfokon kb. 15 perc alatt megsütjük. A krémhez a pudingport 3-4 ek tejjel simára keverjük, a többi felforralt tejjel összefőzzük. A porcukrot kikeverjük a margarinnal és a vaníliás cukorral. Amikor a pudingot lehűtöttük, a két krémet összekeverjük. A két lap közé vaníliás krémet kenünk, a tetejére is krémet simítunk. Gömbölyű piskótatallérokat nyomkodunk rá, és vízgőz fölött megolvasztott csokoládéval csíkokat húzunk a tallérokra. Fogyasztás előtt 2-2 piskótatallér mentén szeleteljük.