Muzsikus szelet



Ajánld ismerőseidnek!




Hozzávalók:
5 tojás
5 ek liszt
5 ek porcukor
1/2 csomag sütőpor
4 ek olaj

Kakaós piskótához:
5 tojás
5 ek liszt
5 ek porcukor
1/2 csomag sütőpor
4 ek olaj
2 ek kakaópor

Krémhez:
3 dl Hulala tejszín
10 dkg porcukor

Díszítéshez:
5 dkg csokoládé
1 tk olaj





A kétszínű tészta hozzávalóit külön-külön összekeverjük és sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, azután beledolgozzuk a porcukrot. A kihűlt barna piskótára rákenjük a hab kétharmadát, ráillesztjük a világos piskótát és befedjük a maradék habbal. A csokoládét vízgőz fölött az olajjal megolvasztjuk, pici lyukú csővel ellátott habzsákba töltjük és zsírpapírra violinkulcsokat nyomunk egymás mellé. Amikor a csokoládé megszilárdul, óvatosan áthelyezzük a süteményre és a díszítés mentén hosszúkás szeletekre vágjuk.