Könnyű sárgabarackos joghurt szelet



Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók:
2 ek rum
10 dkg kristálycukor
20 dkg liszt
10 dkg darált natúr pisztácia
10 dkg margarin
Töltelékhez:
1 konzerv sárgabarack befőtt
1 dl joghurt
10 dkg porcukor
2 dl tejszín
1 csomag étkezési zselatin

Tetejére:
1 dl joghurt
10 dkg porcukor
3 dl tejszín
1 csomag étkezési zselatin
5 dkg natúr tört pisztácia






A hozzávalókat egy mély tálba tesszük és sima tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva, fél órára hűtőbe rakjuk. Ezután lisztezett munkalapon közepes méretű tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőbe toljuk. 180 fokon, kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A töltelékhez a zselatint a csomagoláson leírtak szerint a joghurttal elkészítjük, kihűtjük. A barackot a leve nélkül pépesítjük, hozzákeverjük a porcukrot, majd a keményre felvert tejszínt, végül a joghurtos zselatint. Ráöntjük a tésztára és hűtőbe tesszük. A tetejére is elkészítjük a zselatint, hasonló módon, mint a tölteléknél. A tejszínt itt is keményre felverjük, beleforgatjuk a porcukrot, majd a joghurtos zselatin és a már megdermedt barackos rétegre simítjuk. A süteményt hűtőbe tesszük 2-3 óra múlva hosszúkás szeletekre vágjuk és megszórjuk tört pisztáciával. Süteményes tálra rendezve kínáljuk.