Madártej szelet
Hozzávalók
8 tojás
12 evőkanál cukor
13 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás cukor
4 dl tej
18 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 teáskanál sütőpor
4 dl tejszín
Elkészítése
A tésztához 8 tojásfehérjét 8 evőkanál cukorral habbá verünk. 8 evőkanál lisztben elkeverünk 1 teáskanál sütőport, a kemény habhoz adjuk, összeforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez 8 tojás sárgáját, 4 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 2 evőkanál vaníliás cukrot 4 dl tejben elkeverjük. Sűrűre főzzük és kihűtjük. A 18 dkg margarint 10 dkg porcukorral alaposan kikeverjük, a kihűlt krémhez adjuk, majd a tésztára simítjuk.
Tetejére 4 dl tejszínből kemény habot verünk,majd olvasztott csokival díszítjük
8 tojás
12 evőkanál cukor
13 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás cukor
4 dl tej
18 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 teáskanál sütőpor
4 dl tejszín
Elkészítése
A tésztához 8 tojásfehérjét 8 evőkanál cukorral habbá verünk. 8 evőkanál lisztben elkeverünk 1 teáskanál sütőport, a kemény habhoz adjuk, összeforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez 8 tojás sárgáját, 4 evőkanál cukrot, 5 evőkanál lisztet, 2 evőkanál vaníliás cukrot 4 dl tejben elkeverjük. Sűrűre főzzük és kihűtjük. A 18 dkg margarint 10 dkg porcukorral alaposan kikeverjük, a kihűlt krémhez adjuk, majd a tésztára simítjuk.
Tetejére 4 dl tejszínből kemény habot verünk,majd olvasztott csokival díszítjük