Menyasszony szelet



Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók:
A piskótához: 
6 tojás, 
6 evőkanál cukor, 
6 evőkanál liszt,
1 teáskanál sütőpor,
csipetnyi só.

a karamellhez: 
10 evőkanál cukor. 

A krémhez: 
2 tasak vanília ízű pudingpor, 
8 dl tej, 
2 evőkanál liszt, 
25 dk cukor, 
1 teáskanál vanília kivonat, 
25 dkg vaj. 

A tetejére: 
3,5 dl tejszín és reszelt csokoládé.

Elkészítése
Hagyományos módon elkészítünk egy piskótát 6 tojásból: a tojásfehérjéket kemény habbá verjük fokozatosan hozzáadva a cukrot, ezután a habhoz keverjük a tojássárgákat, végül pedig nagyon óvatosan a sóval és a sütőporral átszitált lisztet is a tésztához keverjük. 
Ezt a tésztát egy sütőpapírral ellátott tepsibe töltjük, majd előmelegített sütőbe kb. 20 perc alatt készre ( tűpróbáig) sütjük. 
Ezidő alatt a cukrot vigyázva megkaramellizáljuk, majd ezt a karamellt azonnal a sütőből kivett piskótára kenjük és hagyjuk dermedni.
Közben elkészítjük a krémet is: a pudingport a liszttel, a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd kis lángon és folyamatosan kavargatva besűrítjük.
Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kivonatot és hagyjuk kihűlni, majd a habosra kevert vajhoz adagoljuk evőkanállal. 
Ezt a krémet az időközben megdermedt karamellre öntjük, a süteményt pedig hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen a krém.
Ezidő alatt a tejszínt habbá verjük, majd a krém tetejére halmozzuk, végül pedig a sütemény tetejét reszelt csokoládéval díszítjük