Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
1 karfiol
50 dkg darált sertéshús
2 evőkanál paradicsomszósz
3 gerezd fokhagyma
15 dkg kolbász
1 dl tejföl
10 dkg sajt (ízlés szerinti)
2 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
olaj
Elkészítése:
A karfiolt sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és apróra vagdossuk, vagy robotgéppel összetörjük. A húst kevés olajban pirítani kezdjük, amikor feldobja a levét, fűszerezzük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a paradicsomszószt, készre pároljuk. Egy kiolajozott hőálló edényben eloszlatjuk a zsemlemorzsát és belekanalazzuk a karfiol felét, erre kerül a hús. Befedjük a maradék karfiollal, majd rárakjuk a vékonyra szeletelt kolbászt. A tejfölt és a reszelt sajtot összekeverjük és a tetejére öntjük. 170 fokos sütőben 20 percen keresztül sütjük, majd hagyjuk egy kicsit hűlni és tálalhatjuk.
1 karfiol
50 dkg darált sertéshús
2 evőkanál paradicsomszósz
3 gerezd fokhagyma
15 dkg kolbász
1 dl tejföl
10 dkg sajt (ízlés szerinti)
2 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
olaj
Elkészítése:
A karfiolt sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és apróra vagdossuk, vagy robotgéppel összetörjük. A húst kevés olajban pirítani kezdjük, amikor feldobja a levét, fűszerezzük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a paradicsomszószt, készre pároljuk. Egy kiolajozott hőálló edényben eloszlatjuk a zsemlemorzsát és belekanalazzuk a karfiol felét, erre kerül a hús. Befedjük a maradék karfiollal, majd rárakjuk a vékonyra szeletelt kolbászt. A tejfölt és a reszelt sajtot összekeverjük és a tetejére öntjük. 170 fokos sütőben 20 percen keresztül sütjük, majd hagyjuk egy kicsit hűlni és tálalhatjuk.
Forrás: http://ketkes.com