6 HOZZÁVALÓS CITROMOS-GYÖMBÉRES MÁJ MÉREGTELENÍTŐ ITAL, HOGY TESTÜNK ABBAHAGYJA A MÉREGANYAGOK TÁROLÁSÁT A ZSÍRBAN!


Ajánld ismerőseidnek!



Májunk a legfőbb méregtelenítő szervünk, ami időről időre gyengülhet az étrendünktől, fizikai aktivitásunktól, környezetünktől függően. Ha a máj telítetté válik a toxinokkal, azok a szövetekben kezdenek felhalmozódni, ezzel kihatva egészségi állapotunkra. Megtisztítani májunkat egy méregtelenítő kúrával segíthet fellendíteni a test természetes méregtelenítési folyamatát.

Amikor megtisztítjuk a májunkat, olyan ételeket kell fogyasztanunk, amik könnyen emészthetők. Ne kényszerítsük arra szervezetünket, hogy energiáit az emésztésre használja fel! Ugyanakkor biztosítsuk a szükséges tápanyagokat, elektroliteket és antioxidánsokat. A levek fogyasztása hatékony módja a méregtelenítésnek, mely nem gyengíti a szervezet öngyógyulási folyamatát.

Itt egy nagyon hatékony ital receptje, amit fogyaszthatunk a tisztítókúra alatt:

Májtisztító céklás juice
2-4 adag

Elkészítési idő: 8 perc

Főzési idő: nincs

Hozzávalók:
3 bio sárgarépa mosva, hámozva
1 bio cékla mosva, hámozva
2 bio alma mosva, felvágva
6 bio kelkáposzta levél
1 cm-es gyömbér darab
½ bio citrom hámozva
Tegyük a hozzávalókat egy turmixgépbe, adjunk hozzá 1-2 bögre vizet.

Jéggel fogyasszuk, hogy jó hideg legyen! Egy befőttesüvegben a hűtőben későbbre is eltehetjük.



.




Miért éppen ezek a hozzávalók?

Lássuk, miért éppen ezek a májtisztító élelmiszerek alkotják a receptet!

Cékla és sárgarépa
A cékla és a sárgarépa extrém mennyiségű növényi flavonoidot és béta-karotint tartalmaz. Ha ezeket az összetevőket más, egyszerű tápanyagokat tartalmazó összetevőkkel fogyasztjuk, fokozhatjuk és javíthatjuk a máj működését.

Alma
A magas pektin tartalmú alma olyan kémiai anyagokat tartalmaz, melyek fontosak szervezetünk megtisztításához és a méreganyagoknak az emésztőrendszerből való eltávolításához. Könnyebbé teszi a máj számára a toxikus túlterhelés kezelését a méregtelenítés ideje alatt.

Kelkáposzta
A leghatékonyabb tisztítói a májnak a zöld levelű zöldségek, mint a kelkáposzta. Ezeket nyersen, főzve vagy préselve is fogyaszthatjuk. Rendkívül magas a klorofill tartalmuk, melynek segítségével a méreganyagokat képesek felszívni a véráramból. Képesek semlegesíteni a mérgező fémeket, vegyszereket, növényvédő szereket, ezért igen hatékony védelmezői a májnak.

Gyömbér
Régóta használják, puffadás, böfögés, székrekedés és más emésztési panaszok ellen. A bélrendszert védő hatásai miatt a kutatók hatékonynak találták stressz eredetű fekélyek megelőzésében is.

Citrom
A citrusfélék, mint a citrom, nagy mennyiségben tartalmaznak antioxidáns C-vitamint, ami segít a szervezetnek vízben oldódó anyagokká átalakítani a toxinokat. Frissen facsart citrom- vagy limelevet inni reggelente szintén jót tesz a májnak


Forrás:  http://bidista.com