Csokoládés -kókuszkrémes tekercs



Ajánld ismerőseidnek!




Hozzávalók a piskótához:
6 tojás
8 evőkanál cukor
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál kakaópor
1 mokkáskanál sütőpor
5 evőkanál liszt

A krémhez:
3 dl tej
5 ek. cukor
15 dkg kókuszreszelék
15 dkg vaj
1 vaníliás pudingpor

A bevonathoz:
3 dl habtejszín
csokiforgács






A piskóta készítése:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a vízgőz fölött felolvasztott étcsokit, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőporral elkevert lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk.

Sütőpapírral bélelt nagyméretű gáztepsibe öntjük, elsimítjuk és 180c-os sütőben, 15-20 perc alatt megsütjük, úgy hogy a piskóta széle ne száradjon meg, hogy fel tudjuk tekerni.

Ezután deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és tiszta sütőpapírba feltekerjük, kihűtjük.


   

A krém készítése:
A pudingport a cukorral ,a tejjel felfőzzük,még melegen a kókuszreszeléket hozzá keverjük és kihűtjük.
A vajjal jó habosra,krémesre keverjük.
A tekercset a papírból kibontjuk és a krémmel betöltjük és feltekerjük.
Hűtőbe tesszük,amikor jól lehűlt,a keményre vert tejszínnel bevonjuk.
Csokiforgáccsal ,meggy szemekkel díszítjük 


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje