Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
500 g háztartási keksz
2 tasak instant vaníliakrém (Dr. Oetker)
8 dl tej
3 dl habtejszín
A tetejére:
5 evőkanál kakaópor
10 evőkanál cukor
5 evőkanál vaj
5 evőkanál langyos tej
Elkészítése:
A vaníliaport, a tejjel addig keverjük, amíg krém állaga lesz. A habot felverjük és a krémhez keverjük. A kekszet három részre osztjuk. Egy 23 x 33 cm-s tepsibe rakunk egy réteget, szorosan egymás mellé. A krém felét ráhalmozzuk, befedjük egy réteg keksszel, majd rákenjük a maradék krémet. Az egészet befedjük keksszel, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a csokoládébevonatot. A cukrot, a kakaóporral és a tejjel kikavarjuk, majd hozzáadjuk a vajat és addig kavarjuk, amíg krémes állagú lesz, majd a kekszes réteg tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, de ha több ideig pihentetjük, a keksz annál puhább lesz.