Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
5 dkg tortadara
1 sütőpor
25 dkg cukor
4 db tojás
pici só
2 dl olaj
1 dl narancslé
1 /2 dl citromlé
A bevonathoz:
15 dkg porcukor
3 ek. citromlé
2 dkg vaj
1 csapott ek. savanykás házi baracklekvár
Elkészítése:
A liszteket a sütőporral összevegyítjük.
A tojásokat a cukorral ,csipet sóval 8-10 percig habosra keverjük gépi habverővel.
Ezután hozzá keverjük az olajat,a narancs és citromlevet is.
A masszához hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet és a tortadarát is.
20 ×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A masszát bele öntjük és 180 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
A sütés vége felé takarjuk le a tetejét,hogy meg ne égjen!
Tűpróba!
Közben a mázhoz valókat a lekvár kivételével kikeverjük úgy,hogy teljesen elolvadjon a cukor benne.
kb. 6-7 perc gépi habverővel.
A megsült tésztát t porcukorral hintett tálcára borítjuk.
A sütőpapírt lehúzzuk róla és így az alsó fele kerül felülre,mivel az teljesen sima felületű.
A forró tésztára öntjük a mázat,két evőkanállal kiveszünk belőle.
Elsimítjuk a sütemény tetején. a fehér mázat.
A 2 evőkanál fehér mázhoz keverjük a lekvárt és a fehér mázra csurgatjuk ide-oda,azután egy kés segítségével bele fésüljük a fehér mázba.
Amire a sütemény kihűl,arra a máz is megköt.
Már is szeletelhetjük!
20 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
5 dkg tortadara
1 sütőpor
25 dkg cukor
4 db tojás
pici só
2 dl olaj
1 dl narancslé
1 /2 dl citromlé
A bevonathoz:
15 dkg porcukor
3 ek. citromlé
2 dkg vaj
1 csapott ek. savanykás házi baracklekvár
Elkészítése:
A liszteket a sütőporral összevegyítjük.
A tojásokat a cukorral ,csipet sóval 8-10 percig habosra keverjük gépi habverővel.
Ezután hozzá keverjük az olajat,a narancs és citromlevet is.
A masszához hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet és a tortadarát is.
20 ×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A masszát bele öntjük és 180 fokra melegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
A sütés vége felé takarjuk le a tetejét,hogy meg ne égjen!
Tűpróba!
Közben a mázhoz valókat a lekvár kivételével kikeverjük úgy,hogy teljesen elolvadjon a cukor benne.
kb. 6-7 perc gépi habverővel.
A megsült tésztát t porcukorral hintett tálcára borítjuk.
A sütőpapírt lehúzzuk róla és így az alsó fele kerül felülre,mivel az teljesen sima felületű.
A forró tésztára öntjük a mázat,két evőkanállal kiveszünk belőle.
Elsimítjuk a sütemény tetején. a fehér mázat.
A 2 evőkanál fehér mázhoz keverjük a lekvárt és a fehér mázra csurgatjuk ide-oda,azután egy kés segítségével bele fésüljük a fehér mázba.
Amire a sütemény kihűl,arra a máz is megköt.
Már is szeletelhetjük!
Forrás: Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje