Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók :
20 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
1 vaníliás cukor
1 doboz tejföl ( 450 gramm )
2 db tojás
1 csomag sütőpor
10 dkg tortadara
Bevonathoz:
5 dkg fehér csokoládé + 1 tk. olaj
5 dkg kakaós csokoládé + 1 tk. olaj
Elkészítés :
A cukrokat a tojásokkal jó habosra kiverjük,majd hozzá keverjük a tejfölt és sütőporral elkevert lisztet.
Utolján a tortadarát lazán bele keverjük.
20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
Lassan,160-170 fokon.
Sütés közben a sütő ajtaját ne nyitogassuk ki,mert különben a süti "összeesik".
Kb. 30 perc a sütési idő.
A kihűlt süteményt bevonjuk.
A csokoládékat külön edényben az olajjal vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk.
A tésztára simítjuk a fehér csokoládét,rá csíkokban hosszába,majd keresztben a barna csokoládét és egy fogpiszkáló segítségével cifrázzuk.
Finom,egyszerű sütemény.
20 dkg liszt
20 dkg kristálycukor
1 vaníliás cukor
1 doboz tejföl ( 450 gramm )
2 db tojás
1 csomag sütőpor
10 dkg tortadara
Bevonathoz:
5 dkg fehér csokoládé + 1 tk. olaj
5 dkg kakaós csokoládé + 1 tk. olaj
Elkészítés :
A cukrokat a tojásokkal jó habosra kiverjük,majd hozzá keverjük a tejfölt és sütőporral elkevert lisztet.
Utolján a tortadarát lazán bele keverjük.
20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
Lassan,160-170 fokon.
Sütés közben a sütő ajtaját ne nyitogassuk ki,mert különben a süti "összeesik".
Kb. 30 perc a sütési idő.
A kihűlt süteményt bevonjuk.
A csokoládékat külön edényben az olajjal vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk.
A tésztára simítjuk a fehér csokoládét,rá csíkokban hosszába,majd keresztben a barna csokoládét és egy fogpiszkáló segítségével cifrázzuk.
Finom,egyszerű sütemény.
Forrás: Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje