Női szeszély


Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók a tésztához:

25 dkg vaj
50 dkg liszt
3 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor

2 dkg élesztő
10 dkg baracklekvár
1,5 dl tej
15 dkg porcukor

A habhoz:
20 dkg porcukor
10 db tojásfehérje
1 evőkanál citromlé
1 csipet só

A tetejére:
5 dkg mogyoróforgács






Elkészítése:

Az élesztőt langyos cukros tejben megfuttatjuk.

A lisztből,vajból tojás sárgájából ,por és vaníliás cukorból,a felfuttatott élesztőből tésztát készítünk.

A kinyújtott tésztát sütőpapírral fedett 25×39 cm-es tepsibe helyezzük.

1 órás kelesztés után 180 fokra melegített sütőben halványsárgára sütjük.

A tojásfehérjéket a cukorral,csipet sóval,citromlével jó kemény,fényes habbá verjük

A sütemény tetejét megkenjük baracklekvárral és a tetejére simítjuk a citromos,cukros tojásfehérje habot.

Mogyoróforgáccsal megszórva sütőben inkább szárítjuk,mint sütjük.

http://bit.ly/

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is



Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje