Ajánld ismerőseidnek!
Egy kicsit hosszadalmasabb az elkészítése,de megéri elkészíteni,nagyon-nagyon finom.
Hemingway-szelet
Hozzávalók:
Piskótatekercs hozzávalói:
6 db tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál finomliszt
1 tk sütőpor
1/2 üveg barack lekvár
Diós tésztához:
8 db tojás
16 dkg lágy vaj vagy margarin
24 dkg porcukor
6 dkg darált dió
6 dkg vágott dió
1 evőkanál finomliszt
8 dkg zsemlemorzsa
1 csomag sütőpor
4 evőkanál kakaópor
Krém hozzávalói:
25 dkg lágy vaj vagy margarin
rum ízlés szerint
20 dkg porcukor
20 dkg darált dió
A tetejére:
6 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítés:
Piskótatekercs
A tojásokat a cukorral 10-12 perc alatt elektromos géppel habosra keverjük,majd fakanállal hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A masszát két részre osztjuk.
Egy nagy tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük.
Fele piskóta tésztát bele öntjük,elsimítjuk,majd 180 fokra melegített sütőben 12-14 perc alatt megsütjük.
A másik résszel is így járunk el.
A piskótáról lehúzzuk a papírt,majd hosszában ketté vágjuk ,a forró piskótákat megkenjük lekvárral és feltekerjük.
Az így elkészített négy hosszú tekercset arányosan elosztva sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Diós tészta
A diós tésztához a 8 tojás sárgáját, a vajat és a porcukrot jól kikavarjuk, hozzáadjuk a darált diót meg a darabolt diót, a lisztet, a zsemlemorzsát, a sütőport, a kakaót, végül a tojások fehérjéből vert kemény habot. Az egészet óvatosan összekeverjük, és ráöntjük a tekercsekre úgy, hogy betakarja azokat. Előmelegített 170 fokos sütőben 20-25 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e).
Krém
Ha kihűlt, a tetejére az alábbi krémet kenjük: a darált diót összekeverjük a porcukorral, leöntjük kevés rummal vagy forró tejjel, amennyit felszív (ne legyen lágy a massza!), és belekeverjük a habos vajat.
A krém tetejére olvasztott csokit csurgatunk.