Tökös mákos-túrós rétes

Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók a tésztához:
5 rúdhoz:
30 dkg finomliszt
1 csipet só
2 dl tejföl
1 db tojás

a kenéshez:
10 dkg zsír
10 dkg finomliszt

A rudak kenéséhez:
2 ek étolaj
A tálaláshoz:
2 ek vaníliás porcukor
A túrós töltelékhez:
450 gr tehéntúró

Porcukor:
ízlés szerint
1 vaníliás cukor
3 ek tejföl
40 dkg gyalult tök (most fagyasztottat használtam)

A mákos töltelékhez:
10 dkg darált mák
Cukor ízlés szerint
30 dkg gyalult tök
3 ek tejföl




Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Lisztezett deszkán a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk.
A zsírt a liszttel elkeverjük.
A tésztalapot lekenjük vele.
Négybe hajtjuk,ezután kinyújtjuk jó vékonyra.
A hosszabbik felénél indulva jó szorosan feltekerjük.
Öt darabba vágjuk.
(A recept azt írja,jó ha előző nap este ezeket a műveleteket elvégezzük és folpackal lefedve hűtőbe tesszük.)
Most én egyszerre dolgoztam a tésztával.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
Egyenként kinyújtjuk a lapokat tepsi nagyságúra,a tölteléket rátesszük és feltekerjük.
Vajjal kent tepsibe sorakoztatjuk.
Étolajjal lekenjük és 200 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Sütés közben a tetejét letakarjuk alufóliával.
Kissé lehűlve vaníliás porcukorral megszórjuk és szeleteljük.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje