Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:1 kg darált csirkemell
só
bors ízlés szerint
Töltelékhez:
25 dkg sajt
5 dkg vaj
1 tojás sárgája
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
só ízlés szerint
Panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa,szezámmag keveréke
Elkészítés:
A darált húst sóval, borssal ízesítem és összegyúrom.
A töltelékhez a reszelt sajtot a vajjal, a tojás sárgájával, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott petrezselyemmel és a sóval összegyúrom.
Kb 30 gombócot készítek a húsból is, és a sajtos töltelékből is.
A húsgolyót ellapítom és a közepébe helyezem a sajtos tölteléket. Kb 4 cm átmérőjű golyókat formálok belőle és bepanírozom.
Étolajban fedő alatt kisütöttem.
Rizst készítettem mellé.