Fahéjas diós tekercsek, így készítheted el a legízletesebb diós finomságot!

Ajánld ismerőseidnek!





Hozzávalók a tisztához:

1 kg liszt,
130 g cukor,
1 kiskanál só,
20 g porélesztő vagy 42 g friss élesztő,
500 ml langyos tej,
150 g puha vaj,
2 db tojás,
vanília.
Hozzávalók a diós töltelékhez:

50 g vaj,
200 g darált dió,
80 g cukor (tetszés szerint több),
egy kevés tej (hogy hígabb legyen a töltelék),
1 kanál fahéj (lehet ízlés szerint),
1 tojássárgája, a tészta lekenéséhez.




Elkészítése:

A tészta elkészítése: Szitáljuk bele a lisztet egy nagy tálba, az élesztőt futtassuk fel meleg tejben, kavarjuk bele a cukrot és a vaníliát is.  A tejhez adjuk hozzá a tojásokat és keverjük össze. Majd öntsük a lisztre a tejes keveréket, tegyük bele a sót és a puha vajat, dagasszunk egy nyúlékony tésztát ezekből az összetevőkből. Miután bedagasztottuk egy konyhakendővel takarjuk le, tegyük meleg helyre és hagyjuk a duplájára kelni.

Töltelék elkészítése: olvasszuk meg a vajat, a darált diót és a cukrot adjuk hozzá és a fahéjjal ízesítsük, adjunk hozzá egy kevés tejet, de csak annyit, hogy pépes, sűrű töltelék legyen.

Nyújtsuk téglalap alakúra a tésztát és kenjük meg a töltelékkel, a tészta két oldalát hajtsuk rá a közepére.


Szeleteljük vastag szeletekre a tésztát.

Két kézzel fogjuk meg és csavarjuk meg a rudakat, tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük meg mindegyik rudacskát tojássárgájával és meleg helyen, hagyjuk még állni, 20 percet.



Előmelegített sütőben, 200 fokon süssük 20-25 percet.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      


Forrás:  https://ketkes.com