Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
24 db háztartási keksz,
24 db kakaós keksz,
3 db banán,
500 g tehén túró,
125 g vaj,
1 tasak vaníliás cukor,
6 kanál porcukor,
100 g keserű csokoládé,
kevés vaj, a csokoládé megolvasztásához,
tortadara
Elkészítés:
Keverjük össze kézi robotgéppel a vajat, a tehéntúrót, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Tegyünk alumínium fóliát egy mélyebb tálcára, és kezdjük el lerakni a kekszet, váltakozva egy háztartási keksz, egy kakaós keksz, így készül az alapja a süteményünknek. Az első lerakott sor kekszet kenjük meg a krémmel, tegyünk rá egy réteg kekszet, helyezzük rá a túrókrémet, erre tegyünk banánszeleteket, de óvatosan bele is kavarhatjuk a krémbe. A krém közepébe állítsunk kekszet. A krém két oldalához rakjunk szorosan egymás mellé kekszet, hogy háztető formája legyen. Miután összeraktuk a süteményt a fóliában, tegyük hűtőszekrénybe 2 órára. A hűtőben a krém megkeményedik, a keksz puha lesz, könnyebben fogjuk tudni szeletelni. Olvasszuk meg a vajat a csokoládéval, kenjük rá a süteményünkre és díszítsük. A túrókrém helyett, készíthetünk pudingos krémet is. Jó étvágyat kívánunk!