Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
200 g olvasztott, kihűtött vaj
600 g liszt
100 g porcukor
3 tojás
1 teáskanál sütőpor
A töltelékhez:
2 kg alma
cukor (tetszés szerint)
50 g vaj
1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítése:
A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze az olvasztott vajjal. Tedd bele a porcukrot, a sütőport és a tojást. Gyúrd amíg összeáll és nem ragacsos. Csomagold fóliába a tésztát és 1 órára tedd hűtőszekrénybe. A tésztát oszd háromba és nyújtsd ki a tepsi méretére (35 x 25 cm).
A meghámozott almát reszeld le, tedd egy edénybe a vajjal és ízlés szerinti mennyiségű cukorral és fahéjjal együtt. Lassú tűzön párold meg. Kivajazott, kilisztezett tepsibe tedd az első tésztalapot, simítsd rá a töltelék felét. Fedd be egy lappal, simítsd rá a maradék tölteléket és fedd be a harmadik lappal. 180 fokos sütőben süsd 40 percig. Hagyd hűlni, csak ezt követően szeleteld. Porcukorral megszórva kínáljuk.